HUMANITARNI POHOD VELIKO POLJE-JAVORNIK-CRNI VRH

 

 

HUMANITARNI POHOD

VELIKO POLJE-JAVORNIK-CRNI VRH

 

Proteklog vikenda, tačnije 4.11.2017.god. održan je u organizaciji Stanice planinarskih vodiča Sarajevo četvrti tradicionalni humanitarni pohod. Tura je išla na relaciji Veliko Polje - Javornik - Crni vrh, a organizirana je s ciljem prikupljanja pomoći porodici iz Jablanice, ženi i troje malodobne djece iz Jablanice, koji su nesretnim slučajem ostali bez oca i hranioca. 

 

Odziv učesnika je bio iznad svih očekivanja, pored 17 vodiča Stanice bilo je 197 učesnika ovog pohoda.

 

Po sunčanom i prohladnom novembarskom danu učesnici su došli do planinarske kuće Javornik gdje je napravljena duža pauza za okrepljenje. Naš ljubazni domaćim Mrčo spremno je dočekao pohodnike, i sam iznenadjen brojnošću grupe. Svi kojima je bilo hladno mogli su ući i ugrijati se, a ostali popiti okrepljujući napitak, kafu ili čaj. 

 

  

 

 

 

   

                

                             

  

Manja grupa od petnaestak planinara odlučila je ostati još neko vrijeme na Javorniku, a potom u pratnji vodiča krenula prema krajnjem odredištu pohoda, planinarskom domu Prijatelj prirode. Nakon uspona na vrh i ostali su se uputili ka Malom Polju.

 

UO PD BJELAŠNICA želi prije svega da zahvali ORGANIZACIJI STANICE PLANINARSKIH VODIČA SARAJEVO sto su uspjeli okupiti impozantan broj učesnika ovog pohoda-njih 197.

Divimo se mladosti i govoru srca!

Zahvaljujemo takođe što su odabrali prelijepe predjele na kome se nalazi naš "tihi"planinarski dom Javornik i vjerujemo da će ta ista mladost nakon ove posjete početi češće obilaziti planine prekrasne nam Bosne i Hercegovine!

 

Ujedno želimo da zahvalimo i našoj dragoj Emini Rajković što nam je ustupila ove predivne fotografije humanitarnog i nada sve emotivnog pohoda za pomoć bar jednoj porodici koja sada zna da nije i ne može biti usamljena i zaboravljena!

 

Čestitamo Stanici planinarskih vodiča Sarajevo!

Čestitamo učesnicima pohoda!

Čestitamo i tebi draga Emina!

UO PD BJELAŠNICA